Leiderschapsstijlen


Soorten leiderschapsstijlen

Er is geen leiderschapsstijl die voor iedereen het beste is. Per situatie verschilt wat het meest effectief is. En dat hangt sterk van de omstandigheden af en van wie je aanstuurt. Maar ook van wie jij bent, wat bij jou als leidinggevende past. Authenticiteit werkt, ook als leider.

Inzicht helpt. In jezelf, maar ook in de verschillende stijlen van leiderschap.

In deze training bespreken en oefenen we verschillende stijlen, zoals:

  • Directief of coachend
  • Taakgericht of mensgericht
  • Controlerend of ‘los’
  • Uitbundig of ingetogen


Voor wie

Deze training is gericht op mensen die hun eigen leiderschapsstijl willen leren kennen. Hoe ze de sterktes van deze stijl kunnen benutten en om kunnen gaan met de nadelen ervan. Kortom: mensen die willen leren om nog beter leiding te geven.


Wat je leert

In deze training leer je allereerst wat je eigen stijl van leiderschap is. Je krijgt dus ook inzicht in de andere stijlen en in de voor- en nadelen van alle stijlen. Vervolgens leer je hoe je de sterktes van jouw stijl kunt benutten en hoe je effectief om kunt gaan met de valkuilen of ‘zwaktes’ van deze stijl.


Voorbeelden

  • Deelnemers met een directieve stijl leren dat ze meer bereiken als ze ook goed luisteren naar hun medewerkers.

  • Deelnemers met een voorzichtige, mensgerichte stijl ervaren dat hun medewerkers hen nog steeds aardig vinden als ze zich wat steviger opstellen.

  • Deelnemers die graag zelf de controle willen houden merken dat sommige taken zelfs nog beter worden uitgevoerd (en met minder tegenzin) als ze hun medewerkers meer vrijheid geven.


Oefenen

In de training werken we ‘s middags met een professionele trainingsacteur, zodat je een eigen praktijksituatie kunt oefenen. Deze werkwijze blijkt van grote meerwaarde om de ’s morgens opgedane inzichten daadwerkelijk toe te passen: eerst in de training zelf en later ook in je eigen werk.


Informatie over de training Leiderschapsstijlen

Doorgaans heeft de training de volgende opzet:

Duur: twee dagen

Tijd: 9.00 - 17.00 uur

Groepsgrootte: 6 - 10 personen

Locatie: omgeving Leiden of Utrecht


Kosten

De kosten hangen af van de invulling van de training.


Planning

De training Leiderschapsstijlen kan vanaf twee weken na de opdrachtbevestiging starten.


Aanmelden

Ik nodig je van harte uit om vrijblijvend meer informatie te vragen, ook als je alleen advies wil over wel of geen deelname aan de training Leiderschapsstijlen.

Stuur een mail naar info@maartenstoffers.nl of bel naar 06-50944291.